Borsodó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 dl tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg glukonon vagy fruktóz
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A bor kivételével a hozzávalókat állandóan kevergetve , vízgőzön forrpontig melegítjük, majd a bort is apránként beleöntjük. Kihűlésig időközönként tovább kevergetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt ismét jól összekeverjük. 6 (5 dkg-os) adag lesz belőle.

Hasonló receptek

Répatorta

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hókifli (tojásérzékenyeknek is)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szilvás gombóc (10 darab)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: