Borsodó
Hozzávalók:
- 1 dl tejszín
- 5 tojássárgája
- 1 dl száraz fehérbor
- 5 dkg glukonon vagy fruktóz
- 1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A bor kivételével a hozzávalókat állandóan kevergetve , vízgőzön forrpontig melegítjük, majd a bort is apránként beleöntjük. Kihűlésig időközönként tovább kevergetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt ismét jól összekeverjük. 6 (5 dkg-os) adag lesz belőle.
Hasonló receptek
Répatorta
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Hókifli (tojásérzékenyeknek is)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szilvás gombóc (10 darab)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes