Receptkereső

Borsodó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 dl tejszín
  • 5 tojássárgája
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 5 dkg glukonon vagy fruktóz
  • 1/2 citrom reszelt héja

Elkészítés:

A bor kivételével a hozzávalókat állandóan kevergetve , vízgőzön forrpontig melegítjük, majd a bort is apránként beleöntjük. Kihűlésig időközönként tovább kevergetjük. Hűtőszekrénybe tesszük, tálalás előtt ismét jól összekeverjük. 6 (5 dkg-os) adag lesz belőle.

Hasonló receptek

Almakrém

Desszert, Közepes

Laktózmentes, Mogyorómentes

Túrógombóc

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Vaniliás túrótorta sütés nélkül

Desszert, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: