Receptkereső

Puncs szelet

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 7 db egész tojás
  • 3 db tojásfehérje
  • 18 dkg fruktóz
  • 3 dl 1,5%-os tej
  • 3 csomag Dr.Oetker diétás puncs pudingpor
  • 1 csomag Dr.Oetker diétás vaníliás pudingpor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 0,5 dl rum
  • 25 dkg Delma light margarin

Elkészítés:

A 7 tojásfehérjét gőz fölött, 8 dkg fruktózzal kemény habbá verjük, lassan hozzákeverjük a tojások sárgáját és az átszitált puncs pudingport. Zsírpapírral bélelt tepsibe terítjük, és lassan sütjük. Közben elkészítjük a krémet. A maradék fruktózzal elkeverjük a margarint és a rumot. A tejből és a vaníliás pudingporból krémet főzünk. Ha kihűlt, összekeverjük a margarinos krémmel. Rásimítjuk a kihűlt tésztára. Tetejére rátesszük a 3 db tojásfehérjéből, 3 dkg fruktózzal gőz felett keményre vert habot, majd a kakaót is rászitáljuk.

Hasonló receptek

Bundás sült banán

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes

Bazsalikomos citromos pite

Desszert, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült vilmoskörte mentás mártásban

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: