Receptkereső
Sajtos uborkakrém
Hozzávalók:
- 1 kg friss sajt
- 4 nagy uborka
- 10 dkg feta sajt
- 2 dl tejszín
- evőkanál olaj
- őrölt bors
- só#A forma kikenéséhez olaj#A díszítéshez: petrezselyem
- színes bors
Elkészítés:
A friss sajtot szitára tesszük és hűtőben 12 órán át hagyjuk lecsöpögni. Az uborkákat megmossuk, végeiket levágjuk, hosszában kettéhasítjuk és 2 mm vékonyságúra szeleteljük. A szeleteket gőzben 2 percig főzzük, majd tiszta konyharuhával felitatjuk a nedvességet. A sajtokat, a tejszínt, az olajat, kevés sót és borsot sima krémmé turmixolunk. Téglalap alakú süteményformát olajjal kikenünk, a széleit és az alját az uborkaszeletekkel kirakjuk. Erre öntünk egy sor krémet, ezt uborkaszeletekkel befedjük és a rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Folpackkal lefedjük, vágódeszkát teszünk rá és 12 órára hűtőbe rakjuk. Tálra borítjuk, petrezselyemmel és színes borssal megszórjuk. 1 cm vastagra szeletelve kínáljuk.