Sajtos uborkakrém
Hozzávalók:
- 1 kg friss sajt
- 4 nagy uborka
- 10 dkg feta sajt
- 2 dl tejszín
- evőkanál olaj
- őrölt bors
- só#A forma kikenéséhez olaj#A díszítéshez: petrezselyem
- színes bors
Elkészítés:
A friss sajtot szitára tesszük és hűtőben 12 órán át hagyjuk lecsöpögni. Az uborkákat megmossuk, végeiket levágjuk, hosszában kettéhasítjuk és 2 mm vékonyságúra szeleteljük. A szeleteket gőzben 2 percig főzzük, majd tiszta konyharuhával felitatjuk a nedvességet. A sajtokat, a tejszínt, az olajat, kevés sót és borsot sima krémmé turmixolunk. Téglalap alakú süteményformát olajjal kikenünk, a széleit és az alját az uborkaszeletekkel kirakjuk. Erre öntünk egy sor krémet, ezt uborkaszeletekkel befedjük és a rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Folpackkal lefedjük, vágódeszkát teszünk rá és 12 órára hűtőbe rakjuk. Tálra borítjuk, petrezselyemmel és színes borssal megszórjuk. 1 cm vastagra szeletelve kínáljuk.
Hasonló receptek
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes