Receptkereső

Sajtos uborkakrém

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg friss sajt
  • 4 nagy uborka
  • 10 dkg feta sajt
  • 2 dl tejszín
  • evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • só#A forma kikenéséhez olaj#A díszítéshez: petrezselyem
  • színes bors

Elkészítés:

A friss sajtot szitára tesszük és hűtőben 12 órán át hagyjuk lecsöpögni. Az uborkákat megmossuk, végeiket levágjuk, hosszában kettéhasítjuk és 2 mm vékonyságúra szeleteljük. A szeleteket gőzben 2 percig főzzük, majd tiszta konyharuhával felitatjuk a nedvességet. A sajtokat, a tejszínt, az olajat, kevés sót és borsot sima krémmé turmixolunk. Téglalap alakú süteményformát olajjal kikenünk, a széleit és az alját az uborkaszeletekkel kirakjuk. Erre öntünk egy sor krémet, ezt uborkaszeletekkel befedjük és a rétegezést addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Folpackkal lefedjük, vágódeszkát teszünk rá és 12 órára hűtőbe rakjuk. Tálra borítjuk, petrezselyemmel és színes borssal megszórjuk. 1 cm vastagra szeletelve kínáljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: