Tejszínes-sajtos újburgonya

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg nagyobb szemű újburgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 teáskanál reszelt szerecsendió

Elkészítés:

Megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk, majd tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, rátesszük a szerecsendiót, összekeverjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és 180 fokon addig sütjük a burgonyát, míg a tejszín teljesen fel nem szívódik és a burgonya egy kis színt kap. Ekkor megszórjuk a sajttal és épp csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss salátával akár főételnek is kínálhatjuk.

Hasonló receptek

Gombával töltött burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Feta sajtos spenot

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: