Tejszínes-sajtos újburgonya
Hozzávalók:
- 1 kg nagyobb szemű újburgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 3 dl tejszín
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 teáskanál reszelt szerecsendió
- só
Elkészítés:
Megtisztítjuk a burgonyát, kockára vágjuk, majd tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Ráöntjük a tejszínt, megsózzuk, rátesszük a szerecsendiót, összekeverjük. Betesszük az előmelegített sütőbe és 180 fokon addig sütjük a burgonyát, míg a tejszín teljesen fel nem szívódik és a burgonya egy kis színt kap. Ekkor megszórjuk a sajttal és épp csak annyi időre toljuk vissza a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon. Apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Friss salátával akár főételnek is kínálhatjuk.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Svájci újburgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Crohn, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia zöldséges lecsó
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes