Túrótorta
Hozzávalók:
- 25 dkg zabkeksz
- 10 dkg vaj
- 80 dkg natúr túrókrém
- 20 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 10 dkg xillit vagy eritrit
- 2 dl tejszín
- 2 zacskó zselatinfix
Elkészítés:
A kekszet összetörjük nylonzacskóban, az olvasztott vajjal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A túrókrémet, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és az édesítőt habosra keverjük. A tejszínt egy külön tálban szintén habosra verjük, beleteszünk két zacskó zselatinfixet, majd összekeverjük a túrós krémmel. Az egészet rásimítjuk a kihűlt kekszes alapra és legalább négy órára hűtőbe tesszük. A tetejét bármilyen idénygyümölccsel (pl.: áfonya, szeder, málna, kivi stb.) díszíthetjük, de a túrókrémbe is tehetünk gyümölcsöt apróra vágva.
Hasonló receptek
Zöldséges rétes három fajta töltelékkel
Desszert, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Diabetikus mézeskalács
Desszert, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes
Joghurtfagyi
Desszert, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes