Túrótorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Diabetikus, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabkeksz
  • 10 dkg vaj
  • 80 dkg natúr túrókrém
  • 20 dkg mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg xillit vagy eritrit
  • 2 dl tejszín
  • 2 zacskó zselatinfix

Elkészítés:

A kekszet összetörjük nylonzacskóban, az olvasztott vajjal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű, kapcsos tortaformában 180 fokon 8-10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet. A túrókrémet, a mascarponét, a reszelt citromhéjat és az édesítőt habosra keverjük. A tejszínt egy külön tálban szintén habosra verjük, beleteszünk két zacskó zselatinfixet, majd összekeverjük a túrós krémmel. Az egészet rásimítjuk a kihűlt kekszes alapra és legalább négy órára hűtőbe tesszük. A tetejét bármilyen idénygyümölccsel (pl.: áfonya, szeder, málna, kivi stb.) díszíthetjük, de a túrókrémbe is tehetünk gyümölcsöt apróra vágva.

Hasonló receptek

Édes kelt kalács

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Téli gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Különleges vagdalt

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: