Házi joghurt
Hozzávalók:
- 1l 1,5%-os tej
- 4 ek. Tejpor
- 1,5 dl joghurt
Elkészítés:
A tejport kevés tejjel összekeverjük, majd hozzáöntjük a többi tejhez, és felforraljuk.Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a joghurtot.6-7 db (1,5 dl-es) befőttes üvegben elosztjuk, rácsavarjuk a tetejét, és pokrócba tekerve meleg helyen 5 órát, vagy egy egész éjszakát hagyjuk pihenni.
Hasonló receptek
Tönkölydaragombóc
Desszert, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szilvás édesség
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Házi málnafagylalt
Desszert, Közepes
Diabetikus, Cukormentes