Kelkáposztasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg kelkáposzta
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 2 dl tejföl
  • 1 kemény tojás
  • 1 kávéskanál mustár
  • őrölt bors
  • 10 dkg mozzarella sajt

Elkészítés:

A kelkáposztát leveleire bontjuk, jól megmossuk, és csíkokra vágjuk, megsózzuk és félóráig állni hagyjuk. A tejfölt, a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevét, sóval, borssal fűszerezzük. A kelkáposztát jól kinyomkodjuk a salátamártással összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott mozzarella sajtot, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Hasonló receptek

Madársaláta spenóttal és sárgarépával

Saláta, Könnyű

Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Diós almasaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség

Káposztasaláta 2.

Saláta, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák

Új keresés

Válasszon diétát: