Kelkáposztasaláta
Hozzávalók:
- 60 dkg kelkáposzta
- 1 kávéskanál citromlé
- 2 dl tejföl
- 1 kemény tojás
- 1 kávéskanál mustár
- só
- őrölt bors
- 10 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A kelkáposztát leveleire bontjuk, jól megmossuk, és csíkokra vágjuk, megsózzuk és félóráig állni hagyjuk. A tejfölt, a mustárral simára keverjük, hozzáadjuk a citromlevét, sóval, borssal fűszerezzük. A kelkáposztát jól kinyomkodjuk a salátamártással összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott mozzarella sajtot, majd hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Hasonló receptek
Madársaláta spenóttal és sárgarépával
Saláta, Könnyű
Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Diós almasaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség
Káposztasaláta 2.
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák