Császármorzsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 12 dkg kukoricaliszt
  • tojás
  • 1 dl tej 1,5%-os
  • kávéskanál cukor vagy édesítő
  • 2 kávéskanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • tasak vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál szódavíz

Elkészítés:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kemény habbá felvert tojásfehérjét, tejet és annyi szódavizet, hogy könnyű masszát kapjunk. Jénai tálat olajjal kikenünk, ráöntjük a masszát és fedő alatt gyenge erősségű főzőlapon megpároljuk, majd óvatosan szétmorzsoljuk. Az elkészített császármorzsát lekvárral vagy kompóttal tálalhatjuk. Elkészítés kb 40 perc Adagonként Energiaérték: 500 kcal szénhidrát: 64 g

Hasonló receptek

Tönkölydaragombóc

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Almakarikák sörtésztában

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Mákos kevert

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: