Csirke zöldséggel töltve

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 2 db csirkecomb
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 db sárgarépa
  • 1 csg petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • mokkáskanál kakukkfű
  • őrölt fehérbors
  • olaj (napraforgó vagy olíva)

Elkészítés:

Egy edénybe az olajon a vöröshagymát megdinsztelem, beleteszek kevés vizet (2-3 evőkanál) a többi zöldséget, zöldborsó, répa, petrezselyem felét és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhultak, villával áttörjük hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, valamint a petrezselyem másik felét. Jól összedolgozzuk és a csirkecombon meglazított bőr alá töltjük. Cérnával összevarrjuk, és kiolajozott tepsibe vagy jénaiba tesszük. Kevés vízzel meglocsoljuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben pirosra sütjük kb. 1 óra. Adagonként energiaértéke: 300 kcal, szénhidrát. 12 g

Hasonló receptek

Töltött tök

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Másféle töltött káposzta

Főétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: