Csirke zöldséggel töltve
Hozzávalók:
- 2 db csirkecomb
- 10 dkg gomba
- 10 dkg zöldborsó
- 1 db sárgarépa
- 1 csg petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- 1 tojás
- mokkáskanál kakukkfű
- őrölt fehérbors
- olaj (napraforgó vagy olíva)
Elkészítés:
Egy edénybe az olajon a vöröshagymát megdinsztelem, beleteszek kevés vizet (2-3 evőkanál) a többi zöldséget, zöldborsó, répa, petrezselyem felét és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhultak, villával áttörjük hozzáadjuk a tojást és a fűszereket, valamint a petrezselyem másik felét. Jól összedolgozzuk és a csirkecombon meglazított bőr alá töltjük. Cérnával összevarrjuk, és kiolajozott tepsibe vagy jénaiba tesszük. Kevés vízzel meglocsoljuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben pirosra sütjük kb. 1 óra. Adagonként energiaértéke: 300 kcal, szénhidrát. 12 g
Hasonló receptek
Töltött tök
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszínes-zöldséges csirke jázminrizzsel
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Másféle töltött káposzta
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes