Saláta füstölt pisztránggal
Hozzávalók:
- 12 főtt fürjtojás
- 40 dkg füstölt pisztrángfilé
- 6 levél fodros saláta
- 2 fejes saláta
- 1 uborka
- 12 retek
- 6 evőkanál olaj
- 3 evőkanál tárkonyecet
- 2 evőkanál apróra vágott kapor
- 10 dkg sós csipsz
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A tojásokat kettévágjuk. A halat vastagon felszeleteljük. A salátát megmossuk, lecsöpögtetjük és apró darabokra tépkedjük. Az uborkát meghámozzuk és vékonyan felkarikázzuk. A retket gyufaszálnyi vastagra szeleteljük. Mély tálban az olajat simára keverjük az ecettel meg a kaporral és sóval, borssal ízesítjük. Beleforgatjuk a salátát és tányérokra adagoljuk. Mindegyikre teszünk tojásdarabokat, csipszeket, halszeleteket, retekdarabokat, uborkakarikákat és kaporral megszórjuk. Végül sóval, borssal ízesítjük és rögtön tálaljuk.
Hasonló receptek
Szavojai fondü
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes
Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes