Epres müzli
Hozzávalók:
- 14 dkg müzlikeverék
- 5 dkg méz
- egy citrom leve
- 2,5 dl tejföl
- 2,5 dl író
- vagy sovány tej (ízlés szerint)
- 6 dkg dió
- 30 dkg eper
- vágott pisztácia
- meghinteni
Elkészítés:
A tejfölt jól kikeverjük az íróval, a mézzel és a citromlével. Hozzáadjuk a müzlit és ízlés szerint tejjel hígítjuk, majd az így elkészített müzlit szobahőmérsékleten 20 percig állni hagyjuk. Az epret félbevágjuk és a müzlibe keverjük, ezután az egészet tálkákba szépen elrendezzük, eperrel díszítjük, meghintjük pisztáciával és tálaljuk.
Hasonló receptek
Házi sajt, II.
, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Hortobágyi húsos palacsinta
, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Hajdina cipócska
, Könnyű
Keringési problémák, Cukormentes, Gyomorfekély, Mogyorómentes