Húsos kukoricapuffancs
Hozzávalók:
- 1 zacskó fagyasztott morzsolt kukorica vagy 1 doboz konzerv csemegekukorica
- 20 dkg sovány
- darált sertéshús
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz/félszáraz fehérbor
- 2 púpos evőkanál kukoricaliszt
- 1 evőkanál finomliszt
- 1-1 kiskanál sütőpor és só
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál törött bors#A sütéshez olaj
Elkészítés:
Egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a darálthúst és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a fagyos kukoricát (vagy a levétől leszűrt csemegekukoricát), a felvert tojást, bort, kukorica- és finomlisztet, fűszereket, zúzott fokhagymát, sütőport és a finomra vagdalt zöldpetrezselymet. A masszát jól összedolgozzuk, majd fél óráig pihentetjük. Ezután a masszát evőkanállal bő forró olajba adagolva a puffancsok mindkét felét megsütjük. Ha már pirosasbarna, kivesszük az olajból és jól lecsöpögtetjük. Salátával tálaljuk.
Hasonló receptek
Padlizsános-cukkinis csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos rizottó sült karajjal
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes