Receptkereső

Bárányfasírt mártásban

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg darált bárányhús
  • 3 tojás
  • 1-1 csipetnyi őrölt fahéj pirospaprika és sáfrány
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 20 dkg zúzott paradicsom
  • 1 evőkanál citromlé
  • 15 hámozott mandula
  • 6 evőkanál petrezselyem#A sütéshez
  • olaj
  • liszt
  • őrölt bors

Elkészítés:

A húst, 1 tojást, a fahéjat, a paprika felét és a zúzott fokhagymát kevés sóval, borssal sima masszává dolgozzuk, majd kis golyókat formálunk belőle. A hagymákat felkockázzuk, az olajban üvegesre pároljuk, majd beletesszük a paradicsomot, a sáfrányt, a maradék paprikát, a citromlét és sóval, borssal ízesítjük. Felforraljuk, majd lefedve 10 percig főzzük. A golyókat a szószba tesszük és lefedve még 20 percig pároljuk, közben többször megkeverjük. Szűrőkanállal kivesszük és salátástálba tesszük. A mandulát durvára őröljük, majd hozzáadjuk a maradék felvert tojást, a petrezselymet és csipetnyi sót. Óvatosan beleforgatjuk a golyókat. A golyókat lisztbe hempergetjük és 4-5 darabonként fritőzben, forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tányérokra tesszük és a meleg szósszal meglocsoljuk.

Hasonló receptek

Lencse főzelék (1 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Báránysült köményes burgonyasalátával

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött burgonya májjal

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: