Ízletes borjúmáj
Hozzávalók:
- 75 dkg borjúmáj
- 5 dkg liszt
- 1 t.kanál chilipor
- 1/8 t.kanál só
- 3 evőkanál zsír
- 2 fej hagyma
- 2 zöldpaprika
- 3-4 paradicsom
Elkészítés:
A májat vágjuk kis darabokra. Keverjük össze a lisztet, a chiliport és a sót. Keverjük bele a májat. Forrósítsuk fel a zsírt, pirítsuk barnára a májat. Ezután vegyük ki és a visszamaradt zsiradékban pároljuk meg a vékonyra szeletelt hagymát és paprikát. Adjuk hozzá a hámozott és kis darabokra vágott paradicsomot és tegyük vissza a májat. 25-30 perc alatt készre főzzük. Párolt rizzsel kínáljuk.
Hasonló receptek
Lecsós szelet piritott csirkemájjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tiroli máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borsos csirkecomb három pürével
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes