Sárgaborsófőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3-5 evőkanál liszt
  • kb. fél liter tej
  • 2 gerezd fokhagyma (nem szükséges)

Elkészítés:

Fagyasztott sárgarépát veszünk, vagy pedig a friss sárgarépát megtisztítjuk és felkockázzuk. Felforrósítjuk az olajat, beletesszük a sárgarépát, egy kis vízzel felöntjük és puhára pároljuk. Megszórjuk liszttel, felöntjük tejjel, kevergetjük, míg főzelék sűrűségű nem lesz. Ha nem elég sűrű, egy kis tejjel elkevert lisztet még tehetünk bele. Tehetünk bele zúzott fokhagymát is, de ez csak annak ajánlott, aki szereti a fokhagymát.

Hasonló receptek

Tarka burgonyatál

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Besamelles gombás rizs

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Parmezános tükörtojás

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: