Spenótos tészta
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 1 csomag mélyhűtött spenót
- 1/2 l tej
- 1 fej vöröshagyma
- 15 dkg trappista
- liszt
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál margarin
- egy löttyenetnyi citromlé
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Tésztát sós vízben kifőzöm, tepsi aljára rakom. A hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom a még fagyott állapotában a spenótot és jó sok fokhagymával, sóval, borssal ízlés szerint ízesítem. A margarinból és lisztből rántást készítek, felöntöm langyos tejjel, ha már besűrűsödött, beleszórom a reszelt sajtot, sót, borsot, szerecsendiót, kevés citromlevet. A tésztára ráborítom a kész spenótot, majd a besamelt és előmelegített sütőben addig sütöm, míg elkezd pirulni a szósz.
Hasonló receptek
Ragus penne
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót tükörtojással
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldség ágyon sült tengeri hal
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Keringési problémák, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes