Cukkiniropogós
Hozzávalók:
- 50 dkg cukkini
- fél citrom leve
- egy kevés só
- 2 tojás
- 4 evőkanál liszt
- őrölt bors
- olaj. Mártás: 1,5 dl kefír
- 4 evő kanál tejszín
- 1 evő kanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evő kanál apróra vágott mentalevél (vagy petrezselyemzöld
- vagy kapor zöld).
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, megreszeljük, megsózzuk és a citrom levével meglocsoljuk, 30 percig állni hagyjuk. Közben a tojást a liszttel simára dolgozzuk, sóval, borssal fűszerezzük. A kifacsart cukkinireszeléket ehhez adjuk és összekeverjük. Forró olajba evőkanálnyi adagokat szaggatunk, kissé szétnyomjuk és mindkét oldalán 3 percig, ropogósra sütjük. Lecsepegtetjük és a mártással leöntve tálaljuk. A mártáshoz szükséges alapanyagokat összekeverjük, beletesszük a zúzott fokhagymát és az apróra vágott zöld leveleket. Amikor én csinálom, a lisztet kiváltom zab-, vagy búzapehelyre. Az olaj helyett oliva olajat használok és a tejszín helyett fehér natúr joghurtot teszek bele. Így elkészítve egészségesebb.
Hasonló receptek
Lecsó
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Allergia, Hízókúra
Rakott karfiol
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos csirke
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes