Dalmát karaj bundában
Hozzávalók:
- 1 kg csontos sertéskaraj
- 30 dkg leveszöldség
- 1 fej vöröshagyma
- 4 paradicsom
- 4 tojás
- 1 dl tejszín
- 2 dl sör
- 10 dkg liszt
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 fej saláta#A sütéshez: bőven olaj
Elkészítés:
A karajt kicsontozzuk. A zöldségeket és a paradicsomot megtisztítjuk, megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk. A húst, a csontot, a zöldségeket fazékba tesszük. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sóval, (szemes) borssal ízesítjük, fedő alatt megfőzzük. A húst a levesből kivesszük, a levet leszűrjük és külön fogyasztjuk. A húst kihűtjük, felszeleteljük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a tejszínnel, a sörrel, a liszttel kikeverjük és ételízesítővel fűszerezzük. Végül hozzáadjuk a tojásfehérje-habot. A masszába belemártjuk a hússzeleteket, majd bő, forró olajban kisütjük. Papírtörlőre szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Hasábburgonyával és friss vegyes salátával körítjük.
Hasonló receptek
Kacsamáj steak
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ünnepi töltött pulyka
Húsétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Szójafasírt
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes