Narancsos sárgarépaleves
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 3 dkg vaj
- 1dl narancslé
- 1,2 liter zöldségalaplé
- 1 kis vöröshagyma
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- tejföl
- reszelt szerecsendió a tálaláshoz
Elkészítés:
Meghámozzuk és felszeleteljük a sárgarépát. A vajat és a répát nagy, vastag aljú fazékba tesszük, és közepes tűzön, néha kevergetve 10 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a narancslevet, az alaplét és a megtisztított, kockára vágott hagymát. Felforraljuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 20 percig főzzük, vagy amíg a répa megpuhul. Hagyjuk kihűlni. A levest kis adagokban simára turmixoljuk. Visszatesszük a fazákba, és újra felmelegítjük. Tányérokba merjük, minden adag tetjére teszünk egy kanál tejfölt és megszórjuk szerencsendióval. Díszíthetjük egy-egy ágacska kakukkfűvel is.
Hasonló receptek
Perzsa joghurtleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gyümölcsleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Hideg egreskrémleves kiwivel
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes