Sárgarépabundában sült pulykasteak

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg pulykamellfilé
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl olaj
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor snidling
  • 4 szál oregánó (szurokfű)
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl zöldségleves
  • 1,5 dl tejszín

Elkészítés:

A pulykamellet vágjuk 8 egyenlő szeletre, de vigyázzunk, hogy a szeletelés mindig a hús rostjaira merőleges legyen. Kicsit klopfoljuk ki és sózzuk meg. Forgassuk lisztbe, felvert tojásba, majd a vékonyra reszelt sárgarépába. Forró olajban, közepes lángon mindkét oldalukat süssük pirosra és papírszalvétára téve csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A mártáshoz a felolvasztott vajba szórjuk bele a lisztet, az apróra vagdalt petrezselymet, snidlinget és oregánót. Jól keverjük össze és a zöldséglevessel főzzük krémesre. Öntsük bele a tejszínt, sózzuk meg és amikor felforrt, húzzuk le a tűzről. Tálaláskor a bundában sült pulykamellszeleteket fektessük tányérra és locsoljuk körbe a mártással. Esetleg, kínálhatunk mellé párolt zöldségeket vagy párolt rizst.

Hasonló receptek

Sajtos zeller párizsiasan

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Csirke rókagombával

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos káposzta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: