Libamájpástétom gyümölcsökön

Ételtípus: Előétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pecsenyelibamáj
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 15 dkg szalonna
  • 2 teáskanál majoránna
  • 3 dkg liszt
  • 3 dl tejszín
  • 7 dkg vaj#A tálaláshoz: 2 alma
  • 2 körte
  • 1 csomag tetszőleges salátamix
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál balzsamecet

Elkészítés:

A májat megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk.#1. A szalonnát épp hogy kicsit megpirítjuk, rátesszük a hagymát, majd amikor összeesett, beletesszük a májat. Kíméletesen pirítjuk, majd sóval, borssal, majoránnával fűszerezzük. Amikor a máj már nem véres, de még puha, megszórjuk liszttel, elkeverjük, majd ráöntjük a tejszínt. Kiforraljuk, levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.#2. A kihűlt májat finomra pépesítjük. Nagyon habosra kikeverjük a vajat és összekeverjük a libamájkrémmel. Ízlés szerint sóval, borssal ízesítjük.#3. Tálaláskor: a gyümölcsöket megmossuk, szeletekre vágjuk, kimagozzuk és tányérra fektetjük. Ráformázzuk a májpástétomot, salátával körítjük, amit meglocsolunk olajjal és balzsamecettel.

Hasonló receptek

Budwig-krém

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes

Sajtos sült paradicsom

Előétel, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Újkrumplisaláta zöldbabbal

Előétel, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: