Sajtos csirke héjában sült burgonyával

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Nehéz

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • liszt
  • piros paprika
  • majoránna
  • őrölt fekete bors
  • őrölt köménymag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • 4 krumpli
  • vaj

Elkészítés:

A megtisztított csirkét feldaraboljuk. A lisztet a fűszerkeverékkel és a megtisztított apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A fél deci étolajat és a tejfölt jól elkeverjük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal. Ebbe tesszük a csirke darabokat. Egyenként megmártjuk a darabokat a fűszeres lisztben. A kivajazott tűzálló tálban egymás mellé rendezzük a lisztes húsdarabokat és a maradék lisztet a tetejére szórjuk. Rátesszük a vöröshagymát, rászórjuk a sajtot és az olajjal elkevert tejföllel meglocsoljuk. A tálra alufóliát rakunk és előmelegített sütőben, közepes lángon egy óráig sütjük. Ezután a fóliát eltávolítjuk és magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg a teteje szép piros nem lesz. A csirkével egyszerre süthetünk héjában sült burgonyát. Ehhez fejenként egy burgonyát megmosunk, kefével ledörgöljük és a csirkével együtt helyezzük a sütőrácsra. Negyedóránként megforgatjuk. Akkor jó, ha megég kicsit a héja.

Hasonló receptek

Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Padlizsános-cukkinis csirkecomb

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Shiitake gombás csirke

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: