Gombaleves sonkával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Epebetegség, Vesebetegség, Májproblémák, Mogyorómentes, Tojásmentes

Hozzávalók:

  • 5 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg gomba
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 dkg olaj
  • 2 dkg liszt
  • 2 g fűszerpaprika
  • 20 dkg gépsonka
  • 1 dl 12%-os tejföl

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A gombát megmossuk, 2 fejet félreteszünk, a többit vékonyan felszeleteljük. A petrezselymet finomra vágjuk. A hagymát felhevített olajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a petrezselyemzöld felét. Sóval és őrölt borssal ízesítjük, majd saját levében fedő alatt puhára pároljuk. Zsírjára pirítjuk, meghintjük liszttel, tűzről lehúzzuk, belekeverjük a fűszerpaprikát és hideg vízzel felöntjük. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és jól kiforraljuk. Utóízesítjük tejföllel és tálaláskor finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.

Hasonló receptek

Tavaszi leves

Leves, Közepes

Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Dunai halászlé

Leves, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Szalonnás újburgonyaleves

Leves, Könnyű

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: