Tojásos rakottas
Hozzávalók:
- 8 főtt tojás
- 2 fej vöröshagyma
- 2 póréhagyma
- 2 dl víz
- 3 dkg vaj#A mártáshoz: 4-4 dkg vaj és liszt
- 5 dl tej
- 2 tojássárgája
- 7,5 dkg (ementáli
- gouda) reszelt sajt
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A hagymát vékonyan felkarikázzuk. A pórénak csak a fehér részét használjuk, azt vékonyan felkarikázzuk. Az összes hagymát a vajban megfuttatjuk, majd a vízzel felöntjük és puhára főzzük. A tojásokat felkarikázzuk. A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, a lisztet világosra pirítjuk benne, majd a tejjel felöntjük. Kevergetve sűrűre főzzük, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval ízesítjük. Levesszük a tűzről és a sajt felét belekeverjük. Tűzálló tálba tesszük a hagymát, ráfektetjük a tojáskarikákat és a mártással leöntjük. A maradék sajttal megszórjuk és sütőben pirosra sütjük.
Hasonló receptek
Sajtos zeller párizsiasan
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Csőben sült brokkoli sonkával
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött paprika
Egytálétel, Közepes
Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes