Mentás-halas lasagne

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy szelet tengeri halfilé
  • 2 evőkanál olívaolaj 30 dkg fagyasztott spenót
  • 20 dkg fagyasztott vagy konzerv kukorica
  • 9 zöld lasagne lap (3 sorra elegendő)
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 5 dkg liszt
  • 3 dl tej 15 dkg reszelt sajt
  • friss menta és bazsalikom levelek
  • 3 szelet citrom

Elkészítés:

A halszeleteket kevés olívaolajon a mentalevelekkel együtt megpirítom. A vajat egy lábosban felmelegítem, keverés közben a lisztet beleszórom, kicsit pirítom, majd apránként, folyamatos keverés közben hozzáadom a tejet. Addig forralom, amíg tejszín sűrűségű lesz, s pár percig főzöm (besamelmártás). Egy lapos, négyszögletes sütőedényt kikenek vajjal, alulra öntök egy kevés mártást, majd rárakok egy sor tésztalapot. Erre kerül 1 szelet apró darabokra szedett hal, a spenót és a kukorica fele egyenletesen eloszlatva /előtte felolvasztom őket) /, bazsalikomlevelek (6-8 db), a só, majd a mártás harmada. Majd újabb sor tészta, zöldségek, fűszer, besamel. A tetejére ismét tésztalap és mártás kerül és persze reszelt sajt, valamint 3 szelet citrom díszítésnek. 180 fokos sütőben (alsó-felső hő) 35-40 percig sütöm.

Hasonló receptek

Almás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

fincsibe

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Rizottóval töltött csirkemell

Húsétel, Könnyű

Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Keringési problémák, Crohn, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: