Receptkereső

Egzotikus liba vgy csirke mája

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy libamáj
  • vagy személyenként 3-4 csirkemáj
  • szegfűszeg
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kanál finom teavaj
  • 1 dl tej
  • só.

Elkészítés:

Az előkészített májakat megszurkáljuk szegfűszeggel. A csirkébe 2-2 db, a libamájba 4-5 darabot tehetünk. Vajat forrósítunk, apróra vágott vöröshagymát megfuttatunk benne. Hozzáadjuk a májat, megpirítjuk hirtelen minden oldalról. Kevés tejjel felöntjük és lefedve pároljuk. Mikor megpuhult zsírjára sütjük. A májat csak tálalás előtt sózzuk meg. Tört burgonyával, sült vajas hagymával tálaljuk. A szegfűszegtől nagyon különleges aromája lesz.

Új keresés

Válasszon diétát: