Egzotikus liba vgy csirke mája

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 nagy libamáj
  • vagy személyenként 3-4 csirkemáj
  • szegfűszeg
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 kanál finom teavaj
  • 1 dl tej
  • só.

Elkészítés:

Az előkészített májakat megszurkáljuk szegfűszeggel. A csirkébe 2-2 db, a libamájba 4-5 darabot tehetünk. Vajat forrósítunk, apróra vágott vöröshagymát megfuttatunk benne. Hozzáadjuk a májat, megpirítjuk hirtelen minden oldalról. Kevés tejjel felöntjük és lefedve pároljuk. Mikor megpuhult zsírjára sütjük. A májat csak tálalás előtt sózzuk meg. Tört burgonyával, sült vajas hagymával tálaljuk. A szegfűszegtől nagyon különleges aromája lesz.

Hasonló receptek

Székely almás hús

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Virslivel töltött csirke

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tepsis csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: