Márványsajtos rakottas

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 75 dkg burgonya
  • 2 gumó édeskömény
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 15 dkg márványsajt
  • 1,25 dl tej
  • 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
  • csipetnyi reszelt szerecsendió#A tetejére: 10 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
  • 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
  • zeller és kapor vegyesen
  • 9 dkg vaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk és grillen készre sütjük.

Hasonló receptek

Juhtúrós lasagne

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Magyaros makaróni

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsófőzelék töltött karalábéval

Egytálétel, Közepes

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Hasnyálmirigy, Crohn, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: