Márványsajtos rakottas
Hozzávalók:
- 75 dkg burgonya
- 2 gumó édeskömény
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 15 dkg márványsajt
- 1,25 dl tej
- 1 kávéskanál morzsolt kakukkfű
- csipetnyi reszelt szerecsendió#A tetejére: 10 dkg liszt
- 5 dkg parmezán sajt (reszelt)
- 4 evőkanál apróra vágott petrezselyem
- zeller és kapor vegyesen
- 9 dkg vaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyákat és az édesköményeket vékony szeletekre vágjuk. A tepsit fokhagymával kikenjük, majd kivajazzuk. Beleterítünk egy adag burgonyát, a márványsajt harmadát rámorzsoljuk, az édeskömény harmadával betakarjuk. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. Ráöntjük a tejet, sóval, borssal meghintjük, kakukkfűvel és szerecsendióval megszórjuk. Alufóliával lefedjük és meleg sütőben majdnem készre sütjük. Egy tálban a lisztet, a parmezánt és a zöldfűszereket összekeverjük. Hozzáadjuk a vajat, ujjainkkal ezt a rakottas tetejére morzsoljuk és grillen készre sütjük.
Hasonló receptek
Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Csirkemájas-hagymás rizotto
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ricottával töltött cukkini
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes