Túrógaluska hagymával
Hozzávalók:
- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 dl olaj
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Az ételízesítővel és sóval bő vizet forralunk. A túrót krumplinyomón vagy villával jól áttörjük, majd elfelezzük. A felét összekeverjük a liszttel, tojással, sóval és kevés vízzel. A tésztát szokott módon szaggatjuk és megfőzzük, leszűrjük, öblítjük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk és aranysárgára pirítjuk. A galuskát összeforgatjuk a hagymával, kevés sóval és hőálló tálba tesszük. A tetejére szórjuk a túró másik felét, ráöntjük a tejfölt és előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Forrón tálaljuk.
Hasonló receptek
Sajtos muffin
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Muffin cukormentesen
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes