Káposztás burgonyafelfújt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 kg fehérkáposzta
  • 3 krumpli
  • 1 dl tejszín
  • 4 csirkeszárny
  • 1 üveg vörösbor
  • 20 dkg csirkemáj
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors
  • 2-3 kanál kristálycukor
  • néhány csepp ecet
  • 2 evőkanál liszt.

Elkészítés:

A csirkeszárny könyökhajlatába rakok 1-2 májdarabot és úgy teszem a szárnyakat a tepsibe. Felnegyedelve melléjük dobok 2 fej vöröshagymát, majd beborítom a húsokat a felszeletelt szalonnával. Enyhén megsózom az egészet, alá öntök kb. 2 deci bort és már mehet is a sütőbe. Egy serpenyőbe néhány kanál cukrot karamellizálok, majd dobom is rá az apróra vágott hagymát és a lereszelt káposztát. Sózom, borsozom és megcsurgatom néhány csepp ecettel. Amíg a káposzta párolódik, lereszelem a főtt krumplikat. A reszelt krumplit egy keverőtálba teszem, hozzáöntöm a párolt káposztát, megszórom 2 evőkanál liszttel, hozzátöröm a két tojást és beleöntök 1 dl tejszínt. Az egészet jól összekeverem és betöltöm egy muffin formába és már mehet ez is a sütőbe a csirkeszárny mellé. 180 fokon kb. 50 (a felfújt 30) perc alatt elkészül.

Hasonló receptek

Aszpikos-zöldséges marhahús

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos húsfalatok

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótos rakott tészta

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: