Francia hagymaleves (1 személyre)
Hozzávalók:
- 60 g vöröshagyma
- 10 g liszt
- 10 g margarin
- 15 g trappista sajt
- 3 g cukor
- só
- bors
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 húsleveskocka
Elkészítés:
A megmosott megtisztított vöröshagymát karikázzuk, a megolvasott margarinon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, fűszerpaprikázzuk, 4 dl vízzel felengedjük. A forrásban levő leveshez hozzáadjuk a leveskockát, cukrot és fűszerezés után összeforraljuk. Amikor kész reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májgombóc/májgaluska/
Leves, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanykás leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes