Francia hagymaleves (1 személyre)
Hozzávalók:
- 60 g vöröshagyma
- 10 g liszt
- 10 g margarin
- 15 g trappista sajt
- 3 g cukor
- só
- bors
- fűszerpaprika ízlés szerint
- 1 húsleveskocka
Elkészítés:
A megmosott megtisztított vöröshagymát karikázzuk, a megolvasott margarinon megfuttatjuk, liszttel meghintjük, fűszerpaprikázzuk, 4 dl vízzel felengedjük. A forrásban levő leveshez hozzáadjuk a leveskockát, cukrot és fűszerezés után összeforraljuk. Amikor kész reszelt sajttal meghintve tálaljuk.
Hasonló receptek
Hagymaleves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sütőtökkrémleves májjal és gombával
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes