Mozart kuglóf

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 16 dkg vaj
  • 8 dkg porcukor
  • citrom reszelt héja
  • vaníliás cukor
  • 7 tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 19 dkg liszt
  • késhegynyi sütőpor
  • 1/3 dl rummal meglocsolt 6 dkg mazsola
  • 7 dkg apróra vágott főzőcsokoládé
  • vaj
  • liszt a formához
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • sötét csokoládémáz

Elkészítés:

A vajat a porcukorral, citromhéjjal, vaníliás cukorral és csipet sóval habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Beleforgatjuk a kristálycukorral kemény habbá vert tojásfehérjét, a lisztet, a sütőport, a csokoládét és a mazsolát. Kuglófformában, előmelegített sütőben 160-170 C-on 70 percig sütjük, a formában hagyjuk kihűlni. Felforrósított sárgabaracklekvárral és a csomagolási előírás szerint elkészített mázzal vonjuk be.

Hasonló receptek

Hókifli (tojásérzékenyeknek is)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sós túrófelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Berliner

Desszert, Nehéz

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: