Almás krémes

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • tésztához60 dkg liszt
  • 20 dkg zsír
  • 20 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • krémhez
  • 2 tojás
  • 1/2 tej
  • 2 vanília puding
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • töltelék
  • 1,5 kg alma
  • 2 evőkanál vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/ evőkanál fahéj

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összegyúrom, három részre osztom szét és vékony, négyszögletes lapokat sütök belőle. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan hozzáadom a tejet, sűrűre főzöm és belekeverem a tojásokat. A krémet hűlni hagyom. Az almát megreszelem és vajon addig párolom, amíg elfő a leve és cukorral, fahéjjal ízesítem. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd összekeverem a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot visszateszek a tepsibe, rákenem a krémet, ráteszem a másik lapot, ráhalmozom az almatölteléket és befedem. Egy napig állni hagyom, hogy megpuhuljon. Tálalás előtt négyszögletes szeletekre vágom

Hasonló receptek

Feketeerdő torta

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes

Karamella torta

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes

Túrótorta (liszt és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: