Kürtőskalács
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tojás
- 4 tojássárgája
- 12 kanál porcukor
- pici élesztő
- csapott kávéskanál só
- 1/2 dl tej
- 12 kanál olvasztott vaj.
Elkészítés:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, miközben porcukorral megszórjuk.
Hasonló receptek
Fehérjeszegény kenyér nephropan kenyérporból
Tésztaféle, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Pulykás lasagne
Tésztaféle, Nehéz
Mogyorómentes, Cukormentes
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes