Kürtőskalács
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 2 tojás
- 4 tojássárgája
- 12 kanál porcukor
- pici élesztő
- csapott kávéskanál só
- 1/2 dl tej
- 12 kanál olvasztott vaj.
Elkészítés:
A liszthez hozzáadunk 2 egész tojást, 4 tojássárgáját, 12 kanál olvasztott vajat, 12 kanál porcukrot, 2 dkg cukorral feloldott élesztőt, 1 lecsapott kávéskanál sót, 1/2 l tejet. A tésztát jól kidolgozzuk és kelni hagyjuk. Amikor félig megkelt, szeleteket vágunk, kisujjnyi vastagságúra sodorjuk és az előre elkészített sütőfára gömbölyűen rácsavarjuk. A parázs felett forgatjuk, miközben porcukorral megszórjuk.
Hasonló receptek
Graham keksz
Tésztaféle, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes
Pita (görög lepénykenyér) (tej és tojás nélkül)
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Brokkolis csavart tészta
Tésztaféle, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes