Paradicsomos szűzpecsenye széles metélttel

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 500 g sertésszűzpecsenye
  • 50 dkg paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • 50 dkg széles metélt tészta
  • 1 ág szárzeller
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • Kakukkfű
  • oregánó
  • bazsalikom
  • Őrölt bors
  • Tengeri só.

Elkészítés:

Egy teflonserpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a megtisztított, felkockázott pecsenyehúst megpirítjuk rajta. Közben puhára pároljuk a felkockázott zöldpaprikát a zúzott fokhagymával és a felaprított zellerrel együtt. A paradicsomokat kimagozzuk, felszeleteljük, és a zöldségekhez adjuk a kakukkfűvel, az oregánóval és a bazsalikommal együtt. Tovább pároljuk körülbelül 15 percig, hogy jól összeérjenek az ízek. Hozzáadjuk a pirított pecsenyét, és mintegy 4-6 percig együtt sütjük őket, miközben ízesítjük sóval és őrölt borssal. A széles metélt tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük, tányérra halmozzuk, és rászedjük a paradicsomos-húsos mártást. Kakukkfűvel díszítve tálaljuk.Tápérték: Energia: 680 kcal, Szénhidrát: 99 g, Fehérje: 44 g, Zsír: 12 g.

Hasonló receptek

Uborkamártás

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: