Spenótszószos tészta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta (lehetőleg durumbúzából
  • penne
  • csiga)
  • 10 dkg húsos szalonna vagy olívaolaj
  • vagy vaj
  • 2 nagy marék spenót
  • 3-4 szál újhagyma (hagyma is jó)
  • vegyes zöldfűszer ízlés szerinti összeállításban (kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring
  • borsikafű
  • koriander stb.)
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Ha húsos szalonnával készítjük, akkor azt kockára vágva kiolvasztjuk és a pörcöket félretesszük. Szalonna helyett hevíthetünk csak olívaolajat vagy vajat is. A forró zsiradékban lepirítjuk a karikára vágott hagymát és a felaprított zöldfűszer felét, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot és puhára pároljuk. A végén beleszórjuk a többi zöldfűszert és belereszeljük a fokhagymát. Hozzáöntjük a tejszínt vagy tejfölt és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk és belekeverjük a kifőtt tésztát. Tálaláskor a szalonnapörcökkel megszórjuk.

Hasonló receptek

Tejszínes zöldbabfőzelék-püré

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Spenótos tészta

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: