Receptkereső

Spenótszószos tészta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg száraztészta (lehetőleg durumbúzából
  • penne
  • csiga)
  • 10 dkg húsos szalonna vagy olívaolaj
  • vagy vaj
  • 2 nagy marék spenót
  • 3-4 szál újhagyma (hagyma is jó)
  • vegyes zöldfűszer ízlés szerinti összeállításban (kakukkfű
  • oregánó
  • rozmaring
  • borsikafű
  • koriander stb.)
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. Ha húsos szalonnával készítjük, akkor azt kockára vágva kiolvasztjuk és a pörcöket félretesszük. Szalonna helyett hevíthetünk csak olívaolajat vagy vajat is. A forró zsiradékban lepirítjuk a karikára vágott hagymát és a felaprított zöldfűszer felét, majd hozzáadjuk az összevágott spenótot és puhára pároljuk. A végén beleszórjuk a többi zöldfűszert és belereszeljük a fokhagymát. Hozzáöntjük a tejszínt vagy tejfölt és botmixerrel krémesre turmixoljuk. Hozzáreszeljük a sajtot, sózzuk, borsozzuk, összeforraljuk és belekeverjük a kifőtt tésztát. Tálaláskor a szalonnapörcökkel megszórjuk.

Hasonló receptek

Csusza spenóttal

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Majonézes tésztasaláta

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Borsófőzelék sült virslivel (update 1)

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: