Csusza spenóttal

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 zacskó mélyhűtött parajpüré (kb. 50 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg zsíros sajt (pl.: Pannónia)
  • 50 dkg csuszatészta
  • 1 evőkanál olaj + a formához
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tej
  • 3 dl tejföl

Elkészítés:

A fagyasztott parajt felengedjük, a keletkezett nedvességet leöntjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sajtot lereszeljük. A csuszatésztát a csomagoláson olvasható utasítás szerint, bő, forrásban lévő, sós vízben megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. Megforrósítjuk az olajat, üvegesre pároljuk benne a fokhagymát. Meghintjük a liszttel, 1 percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a spenótot. Felöntjük a tejjel, megsózzuk és állandóan kevergetve összefőzzük. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, a tészta egyharmadát belefektetjük. Ráhalmozzuk a parajfőzelék felét. Leöntjük a tejföl felével. Még egy réteg tészta és spenót következik. Tésztával zárjuk a rétegezést. A sajtot a maradék tejfölbe keverjük és a tésztára locsoljuk. Az előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Hasonló receptek

Sütőtök főzelék sajttal (1 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Bazsalikomos omlett

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fetás krumplisült

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: