Tejszínes-gombás penne
Hozzávalók:
- 50 dkg penne tészta
- 25 dkg füstölt sonka
- 30 dkg csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dl tejszín
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- só
- bors
- oregánó
- 10 dkg chedar sajt
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a sonkát és a gombát felszeleteljük. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a füstölt sonkát és a gombát. Hozzáadjuk az 5 gerezd összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük sok oreganóval. Kevés vizet öntünk rá és kis lángon kb. 15 percig pároljuk. Felöntjük a tejszínnel, beleszórjuk a reszelt parmezánt és összeforraljuk. Összekeverjük a kifőtt tésztával. Kivajazunk egy tűzálló tálat beleterítjük a szószos tésztát, tetejére reszeljük a cheddar sajtot és pár percre a sütőbe tesszük, hogy a teteje kicsit megpiruljon.
Hasonló receptek
Sajtos rúd
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Teljes kiőrlésű kenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Csiburéki
Tésztaféle, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes