Receptkereső

Krumplis-spenótos gratin

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g krumpli
  • 200 g friss spenót (vagy 150 g mélyhűtött
  • felengedve)
  • egy szelet zsír nélküli főtt sonka
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál sovány aludttej
  • 1 púpozott evőkanál reszelt ementáli sajt
  • némi vaj a sütőformába

Elkészítés:

A krumplit főzzük meg, a spenótot tegyük forró vízbe, főzzük meg, majd fűszerezzük. A főtt krumplit vágjuk szeletekre, és rétegezzük vajjal kikent sütőformába. Tegyük rá a főtt spenótot, és öntsük rá a sajttal összekevert aludttejet. Előmelegített sütőben süssük kb. fél óráig.

Új keresés

Válasszon diétát: