Krumplis-spenótos gratin

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 200 g krumpli
  • 200 g friss spenót (vagy 150 g mélyhűtött
  • felengedve)
  • egy szelet zsír nélküli főtt sonka
  • bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál sovány aludttej
  • 1 púpozott evőkanál reszelt ementáli sajt
  • némi vaj a sütőformába

Elkészítés:

A krumplit főzzük meg, a spenótot tegyük forró vízbe, főzzük meg, majd fűszerezzük. A főtt krumplit vágjuk szeletekre, és rétegezzük vajjal kikent sütőformába. Tegyük rá a főtt spenótot, és öntsük rá a sajttal összekevert aludttejet. Előmelegített sütőben süssük kb. fél óráig.

Hasonló receptek

Csicsókafőzelék

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Cukkinis kenyér

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Uborkamártás

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: