Krumplis-spenótos gratin
Hozzávalók:
- 200 g krumpli
- 200 g friss spenót (vagy 150 g mélyhűtött
- felengedve)
- egy szelet zsír nélküli főtt sonka
- só
- bors
- szerecsendió
- 1 evőkanál sovány aludttej
- 1 púpozott evőkanál reszelt ementáli sajt
- némi vaj a sütőformába
Elkészítés:
A krumplit főzzük meg, a spenótot tegyük forró vízbe, főzzük meg, majd fűszerezzük. A főtt krumplit vágjuk szeletekre, és rétegezzük vajjal kikent sütőformába. Tegyük rá a főtt spenótot, és öntsük rá a sajttal összekevert aludttejet. Előmelegített sütőben süssük kb. fél óráig.
Hasonló receptek
Csicsókafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Cukkinis kenyér
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes