Spenótos pite

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • a tészta hozzávalói: 1 és 3/4 pohár liszt
  • 1csipet só
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 80 ml olívaolaj
  • 80 ml tej
  • 1 tojás#A töltelék hozzávalói: 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 vöröshagyma
  • 1 csomag fagyasztott spenótlevél
  • 1 kis doboz feta sajt
  • 1 mozzarella sajt
  • 2 tojás
  • egy csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés:

Egy tálba tegyük a lisztet, a sót, sütőport, olajat, tojásokat, valamint a tejet. Gyúrjunk belőle tésztát, majd egy órára tegyük a hűtőbe pihenni. Addig készítsük el a tölteléket. Egy lábas forrósítsuk fel az olívaolajat, adjuk hozzá a finomra felszeletelt vöröshagymát. Pár percig pároljuk, majd tegyük bele a spenótleveleket, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Nem kell párolni, elég ha jól összemelegítjük. Vegyük le a tűzről, majd ha kicsit kihűlt, keverjük bele az egész tojásokat, a reszelt mozzarella sajtot, a felkockázott fetát és a petrezselyemzöldet is. A tésztát borítsuk egy lisztezett deszkára, majd nyújtsuk ki körülbelül 40 centi átmérőjű karikára. A nyújtófára tekerjük fel, majd kivajazott és lisztezett sütőlapra helyezzük. Közepére tegyük a tölteléket és a széleit hajtsuk vissza a töltelékre, mintha becsomagolnánk vele, úgy, hogy a közepe üres maradjon. Forró sütőben 160 fokon süssük 45 percig.

Hasonló receptek

Sajtos rakottas

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Rakott tészta paradicsommal

Vegetáriánus, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Vadas karfiol

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: