Almás túrókrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb (kb. 400g savanykás) alma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 35g evőkanál fruktóz
  • 45g zabpehely
  • 500g félzsíros tehéntúró
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

Egy fél almát félreteszünk, a többit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg, és pár percig pároljuk. Egy evőkanál fruktózt a zabpehellyel állandóan kevergetve felhevítünk, majd alufóliára öntjük és hagyjuk kihűlni.A túrót a maradék fruktózzal és a fahéjjal jól összekeverjük, végül az almadarabkákat is hozzáadjuk. 4 felé, poharakba osztjuk, a félretett almát apró gerezdekre vágjuk és a krémek tetejére tesszük. Végül a kihűlt zabpelyhet összetördeljük és ezt is a krémek tetejére szórjuk.

Hasonló receptek

Csokipuding házilag (laktózmentes)

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Hízókúra, Hasnyálmirigy, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Karamellöntetes sült puding

Desszert, Nehéz

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Borsodó

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: