Almás túrókrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 db nagyobb (kb. 400g savanykás) alma
  • 3 evőkanál citromlé
  • 35g evőkanál fruktóz
  • 45g zabpehely
  • 500g félzsíros tehéntúró
  • 1 kávéskanál fahéj

Elkészítés:

Egy fél almát félreteszünk, a többit meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk. Citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg, és pár percig pároljuk. Egy evőkanál fruktózt a zabpehellyel állandóan kevergetve felhevítünk, majd alufóliára öntjük és hagyjuk kihűlni.A túrót a maradék fruktózzal és a fahéjjal jól összekeverjük, végül az almadarabkákat is hozzáadjuk. 4 felé, poharakba osztjuk, a félretett almát apró gerezdekre vágjuk és a krémek tetejére tesszük. Végül a kihűlt zabpelyhet összetördeljük és ezt is a krémek tetejére szórjuk.

Hasonló receptek

Mazsolás zabsütemény

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Áfonyás túrófalat

Desszert, Közepes

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Mozart-golyó

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: