Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 25 dkg gyümölcs ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál méz
  • 2 zacskó habfixáló
  • 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem és jól lehűtöm.

Hasonló receptek

Diétás túrógombóc (Kb. 16 darab)

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Mogyorómentes

Töltött alma (2 főre)

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Narancstorta

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: