Receptkereső

Pelyhes-túrós gyümölcskrém

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 személyre: 25 dkg gyümölcs ízlés szerint
  • 2 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg tehéntúró
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál méz
  • 2 zacskó habfixáló
  • 1 kiskanálnyi reszelt citromhéj
  • csipetnyi só

Elkészítés:

A tejet összekeverem a mézzel és a sóval, majd a reszelt citromhéjat és a zabpelyhet is hozzátéve, legalább 1 órán át állni hagyom. Közben a gyümölcsöt jellegének megfelelően kimagozom és felaprítom. A túrót villával összetöröm (vagy szitán áttöröm). A tejszínből az egyik zacskó habfixálóval kemény habot verek. A másik zacskó habfixáló tartalmát a pelyhes keverékbe szórom. Elkészítése: a tejszínhabot összeforgatom a tejes zabpehellyel meg a túróval, majd óvatosan belekeverem a gyümölcsöt. Poharakba osztom, a tetejét gyümölccsel feldíszítem és jól lehűtöm.

Hasonló receptek

Csokis bomba

Desszert, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Téli csemege

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Gesztenye golyók

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: