Receptkereső

Diós almasaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 savanykás
  • aromás alma
  • egy kemény fej saláta
  • 1 nagy narancs
  • 10 dkg durvára vágott dióbél
  • 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt
  • 1 dl majonéz
  • 2 dl sűrű tejföl
  • 1 teáskanálnyi mustár
  • ízlés szerint só és törött bors

Elkészítés:

A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom. A sajtot csíkokra vágom. Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem és azonnal beleforgatom a mártásba. Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót. az egészet jól összekeverem, befedem és egy órányi hűtés után tálalom.

Új keresés

Válasszon diétát: