Receptkereső
Diós almasaláta
Hozzávalók:
- 2 savanykás
- aromás alma
- egy kemény fej saláta
- 1 nagy narancs
- 10 dkg durvára vágott dióbél
- 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt
- 1 dl majonéz
- 2 dl sűrű tejföl
- 1 teáskanálnyi mustár
- ízlés szerint só és törött bors
Elkészítés:
A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom. A sajtot csíkokra vágom. Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem és azonnal beleforgatom a mártásba. Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót. az egészet jól összekeverem, befedem és egy órányi hűtés után tálalom.