Mazsolás zabsütemény

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók 12 darab süteményhez: 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 4 evőkanál apró szemű zabpehely
  • 2 evőkanál méz
  • 10 dkg mazsola
  • 3 dl tej
  • 6 evőkanál margarin
  • 3 teáskanál szódabikarbóna
  • Fél teáskanál tengeri só.

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, a szódabikarbónát, és a tengeri sót egy tálban. A margarint olvasszuk meg, adjuk hozzá a mézet, keverjük jól össze, és öntsük a lisztes keverékhez. Ezután öntsük hozzá a tejet, és a mazsolát, majd gyúrjuk jól össze a tésztát. Lisztezett nyújtódeszkán nyújtsuk körülbelül 2 cm vastagságúra a tésztát, és szaggassunk 4-5 cm-es köröket pogácsa szaggatóval. 200°C-ra előmelegített sütőben süssük a süteményeket körülbelül 10-15 percig, amíg aranybarna lesz a teteje. Tápérték egy adagban (3 darab): Energia: 194 kcal, Szénhidrát: 31 g,

Hasonló receptek

Madártej

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Almás túrókrém

Desszert, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: