Provence-i zöldséges rizs

Ételtípus: Köret Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kisebb cukkini
  • 20 dkg paradicsom
  • 1-1 zöld és piros húsú paprika
  • 20 dkg paprika
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
  • bors
  • 60 dkg gomba
  • 4 dl húsleves (kockából)
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 4-5 szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

A római tálat használat előtt 1/2 órával beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkinit hámozatlanul felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket a tálba terítjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint sót és borsot, összekeverjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe és 220 ´C-ig melegítve, puhára pároljuk benne a zöldségeket (40 perc). A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húslevest felforrósítjuk. Kivesszük a tálat a sütőből, a gombát, a rizst és a húslevest lazán a zöldségekhez keverjük, lefedjük. Visszatesszük a sütőbe és 200 ´C-on további 30 percig pároljuk. Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a sütőedényben tálaljuk. Reszelt parmezánt vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá.

Hasonló receptek

Tojásos újkrumpli

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Tojásos rizs

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sárgarépás burgonya

Köret, Könnyű

Crohn, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: