Provence-i zöldséges rizs
Hozzávalók:
- 1 kisebb cukkini
- 20 dkg paradicsom
- 1-1 zöld és piros húsú paprika
- 20 dkg paprika
- 1 közepes fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék
- só
- bors
- 60 dkg gomba
- 4 dl húsleves (kockából)
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- 4-5 szál petrezselyemzöld
Elkészítés:
A római tálat használat előtt 1/2 órával beáztatjuk hideg vízbe. Közben a zöldségeket megmossuk, a cukkinit hámozatlanul felkarikázzuk. A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, vékony csíkokra vágjuk. A paprikákat kicsumázzuk, felszeleteljük. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A zöldségeket a tálba terítjük, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a zöldfűszereket, ízlés szerint sót és borsot, összekeverjük. Lefedjük a tálat, betesszük a hideg sütőbe és 220 ´C-ig melegítve, puhára pároljuk benne a zöldségeket (40 perc). A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A húslevest felforrósítjuk. Kivesszük a tálat a sütőből, a gombát, a rizst és a húslevest lazán a zöldségekhez keverjük, lefedjük. Visszatesszük a sütőbe és 200 ´C-on további 30 percig pároljuk. Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a sütőedényben tálaljuk. Reszelt parmezánt vagy juhsajtot kínálhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Tojásos újkrumpli
Köret, Könnyű
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tojásos rizs
Köret, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgarépás burgonya
Köret, Könnyű
Crohn, Epebetegség, Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes