Sajtos busa
Hozzávalók:
- 1 2 kg körüli busa
- 50 dkg füstölt szalonna
- 35 dkg sajt
- 3 dl tejföl
- só
- borson
- ételízesítő
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk. A gerince mellett kettőbe vágjuk, sóval bedörzsöljük. Egy nagyobb tepsi alját kibéleljük a vékony szeletekre vágott szalonnával. kb. 15 dekát hagyjunk meg. A szalonnára rátesszük a halat, úgy hogy egymás mellett legyen a két darab. A sajtot lereszeljük, a maradék szalonnát pici kockákra vagdossuk és a sajthoz keverjük. Ételízesítőt és borsot adunk hozzá. Jól elkeverjük és a halon egyenletesen szétterítjük. Megkenjük a tejföllel. 200 fokos sütőben pirulásig sütjük.
Hasonló receptek
Csirkemáj baconszalonnában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Máj velencei módra
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Joghurtos csirkemell
Húsétel, Könnyű
Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes