Káposztaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák

Hozzávalók:

  • 40 dkg kelkáposzta
  • 1 leveskocka
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • petrezselyem zöld
  • 10 dkg zeller
  • bazsalikom
  • 5 dkg zöldpaprika
  • tengeri só

Elkészítés:

A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával és a fűszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Tálalás előtt a hagymákat eltávolítjuk belőle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk.

Hasonló receptek

Citromos krumplileves virslivel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Diós szárnyas-krémleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Epebetegség, Májproblémák, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Szalonnás burgonyaleves

Leves, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: