Csevapcsicsa

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús (comb)
  • 20 dkg marhahús (felsál)
  • fűszerpaprika
  • 2 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A sertés- és a marhahúst közepes finomságúra daráljuk, tálba tesszük és enyhén megsózzuk. A fűszerpaprikával és borssal jól eldolgozzuk, majd kevés olajat csepegtetünk hozzá. Az így előkészített húst egy órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, mert így könnyebb lesz majd formázni. Vizes kézzel kb. 2 dkg-os kolbászkákat formázunk, kisodorjuk és a végét megütögetjük, hogy sütéskor ne essen szét. Tálalás előtt roston, vagy forró olajban pirosas-barnára sütjük, szalvétán lecsepegtetjük. Személyenként 5-6 darab húsrudacskát teszünk a tálra és megszórjuk lilahagyma karikákkal. Köretnek hasábburgonyát és savanyúságot adunk hozzá.

Hasonló receptek

Májjal töltött tök tárkonyos mártással

Húsétel, Közepes

Vashiány, Mogyorómentes

Kéksajtos pulykacsíkok dióval

Húsétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Máj velencei módra

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: