Csevapcsicsa

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertéshús (comb)
  • 20 dkg marhahús (felsál)
  • fűszerpaprika
  • 2 dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A sertés- és a marhahúst közepes finomságúra daráljuk, tálba tesszük és enyhén megsózzuk. A fűszerpaprikával és borssal jól eldolgozzuk, majd kevés olajat csepegtetünk hozzá. Az így előkészített húst egy órára a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, mert így könnyebb lesz majd formázni. Vizes kézzel kb. 2 dkg-os kolbászkákat formázunk, kisodorjuk és a végét megütögetjük, hogy sütéskor ne essen szét. Tálalás előtt roston, vagy forró olajban pirosas-barnára sütjük, szalvétán lecsepegtetjük. Személyenként 5-6 darab húsrudacskát teszünk a tálra és megszórjuk lilahagyma karikákkal. Köretnek hasábburgonyát és savanyúságot adunk hozzá.

Hasonló receptek

Pikáns cukkínis csirkemell

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás-sonkás csirkemell

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Csirkemáj roston 1.

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: