Makréla fehérborban
Hozzávalók:
- 4 konyhakész makréla
- 2 sárgarépa
- fél darab zeller
- 1 csomag újhagyma
- fél liter száraz fehérbor
- 2 dl borecet
- só
- egész bors
- 1 babérlevél
- tárkony
- kakukkfű
- petrezselyemzöld
Elkészítés:
A makrélát sózzuk és a főzőedénybe fektetjük. A tisztított zöldségeket szeleteljük, az újhagymát vastag szeletekre vágjuk. A zöldségeket a fűszerekkel, a fehér borral, borecettel és vízzel lassan 25 percig főzzük. A makrélákra merjük és 200 fokos sütőben 15 percig pároljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Csirkemell kukoricaköntösben
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos-rákos torta
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes