Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel
Hozzávalók:
- 1 kis fejes saláta
- 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta
- 4 kemény paradicsom
- 20 dkg feta sajt
- 0,8 dl olívaolaj
- az öntethez: 3 dl kefir
- 0,8 dl olívaolaj
- 1 evőkanál mustár
- 4 szál újhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A fejes salátát szedjük leveleire, majd a többi salátával együtt mossuk meg és csepegtessük le. Ezután tépkedjük keverőtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt paradicsomokat és a kisebb kockákra vágott feta sajtot. Az öntethez a kefirt keverjük simára az olívaolajjal, a sóval, borssal, a mustárral és a vékonyra szelt újhagymával. Tálaláskor a vegyes salátát forgassuk össze az olívaolajjal, halmozzuk salátástányérokba és külön edénykékben kínáljuk mellé a jól lehűtött újhagymás-kefires öntetet.
Hasonló receptek
Sopszka saláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkasaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes