Saláta paradicsommal, fetával, újhagymás kefirrel

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1 kis fejes saláta
  • 2 marék zöldsaláta vagy rucola saláta
  • 4 kemény paradicsom
  • 20 dkg feta sajt
  • 0,8 dl olívaolaj
  • az öntethez: 3 dl kefir
  • 0,8 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 szál újhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A fejes salátát szedjük leveleire, majd a többi salátával együtt mossuk meg és csepegtessük le. Ezután tépkedjük keverőtálba, adjuk hozzá a félkarikákra szeletelt paradicsomokat és a kisebb kockákra vágott feta sajtot. Az öntethez a kefirt keverjük simára az olívaolajjal, a sóval, borssal, a mustárral és a vékonyra szelt újhagymával. Tálaláskor a vegyes salátát forgassuk össze az olívaolajjal, halmozzuk salátástányérokba és külön edénykékben kínáljuk mellé a jól lehűtött újhagymás-kefires öntetet.

Hasonló receptek

Sopszka saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás sajtsaláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sonkasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: