Sajtspíz
Hozzávalók:
- többféle sovány sajt
- burgonyakeményítő
- burgonyapehely
- kaliforniai paprika
- friss rozmaring
- olívaolaj
- cukkíni
- gomba
- tojás
Elkészítés:
A sajtot kb. 4x4x1 cm-es lapkákra vágjuk, duplán panírozzuk (kétszer burgonyakeményítőbe, tojásba, majd burgonyapehelybe forgatjuk) és kirántjuk. Egy cukkínit nem túl vékonyan felkarikázunk, pár darab kisebb gombafejet megmosunk és egy jókora kaliforniai paprikából a sajthoz hasonló méretű darabokat vágunk. A zöldségeket kevés olívaolajjal permetezve sütőben kisütjük, majd pár perc után átfordítjuk a másik oldalukra. Ekkor jól megszórjuk friss rozmaringgal és pár perc alatt készre sütjük. Ha kész, akkor az egészet bambusznyársakra felfűzzük: gomba, sajt, cukkíni, paprika, stb., így tesszük a tányérra. Párolt rizs való mellé kis petrezselyemmel megszórva. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Rizzsel töltött póréhagyma
Vegetáriánus, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély
Sütőtök-krémleves magokkal (húsmentes)
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes